Dostupni linkovi

Stefanović: Nastavak dijaloga sa Prištinom nakon izbora


Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović izjavio je da će se dijalog Beograda i Prištine nastaviti poslije parlamentarnih izbora u Srbiji.

"Dijaloga Beograda i Prištine neće biti dok se ne završe naši parlamentarni izbori, i dobro je što je tako zato što treba da dodje nova vlada koja će, sa novim kapacitetom i novom energijom, moći da ulazi u ovaj zaista težak izazov", kazao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije u petak uveče.

Stefanović je naveo da će pitanja energetike, telekomunikacija i slobode kretanja Kfora i Euleksa biti važna za odluku o datumu početka pregovora Srbije sa Evropskom unijom o prijemu, i da će to biti izazovi sa kojima će se suočiti nova Vlada Srbije.

"Ono što će biti pred nama i što je vezano za mogućnost dobijanja datuma za početak pregovora sa EU je pitanje energetike, komunikacije i obezbedjivanje kretanja za Kfor i Euleks, koji funkcionišu po Rezoluciji 1244", rekao je Stefanović.

Stefanović je ponovio da nije "ustanovljena granica na Kosovu", i da Srbija "nije dala Kosovo" u zamjenu za status kandidata za prijem u EU.
XS
SM
MD
LG