Dostupni linkovi

Putin: Neću zatezati političku situaciju


Ruski premijer i predsednički kandidat Vladimir Putin rekao je da ako bude izabran 4. marta neće zatezati političku situaciju u zemlji, javlja "Glas Rusije".

Putin je u četvrtak uveče na sastanku sa urednicima vodećih međunarodnih medija, takođe rekao da ne namerava da inicira prevremene izbore, kao što zahteva jedan broj opozicionih lidera.

Putin je potvrdio da će ponuditi mesto premijera Dmitriju Medvedevu, dodajući da ne vidi u tom svom postupku nikakve znake "političke oligarhije", kako se to čini urednicima nekih zapadnih medija.

"Šta je tu neobično? Mi pošteno i jasno govorimo zemlji, predlažemo da ako se neki građanin bude kandidovao na mesto predsednika, onda će premijer biti Medvedev", kazao je Putin.

"Zar smo nekog obmanuli? Postoji li neka nedorečenost? Ne, mi smo izašli pred birače otvoreno i pošteno, i dajemo mogućnost građanima da procene da li se slažu sa tim ili ne. Kakva oligarhija tu postoji?", odgovorio je kontrapitanjem Putin.

Na pitanje "zašto nije dozvolio Medvedevu da se ponovo kandiduje", Putin je rekao da je odluka o kandidovanju zajednička, i da je doneta tek krajem prošle godine, i na osnovu toga što je njegov rejting bio veći nego rejting Medvedeva.
XS
SM
MD
LG