Dostupni linkovi

Budimir čestitao dan nezavisnosti BIH


Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir uputio je danas čestitku u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine svim narodima i građanima u BiH, svima koji ovu državu osjećaju kao svoju domovinu.

Prije točno 20 godina BiH je proglasila neovisnost i time udarila temelje za izgradnju samostalne i demokratske države koja treba omogućiti slobodan razvoj svim narodima i nacionalnim manjinama, kao i svakom svom građaninu, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Nažalost, umjesto kvalitetnog razvoja i uključivanja u međunarodne tijekove, BiH se morala suočiti s ratnim razaranjima, gubitkom stanovništva i velikim gospodarskim padom.

Danas još BiH vida svoje rane, a pred njom stoji sve više izazova. Izazovi su to na koje naša država može odgovoriti samo ukoliko se stvori zajednička volja i želja za napretkom među svim narodima i građanima u BiH. Povratak svih na svoje, kvalitetnija entitetska suradnja i međusobno približavanje, kako naroda, tako i građana, trebaju biti prioritet u radu političkih grupacija, institucija i pojedinaca na odgovornim dužnostima, da bismo ostvarili najvažniji cilj, a to je da BiH postane moderna i stabilna država, članica Evropske unije i NATO-a, navodi se u čestitki Budimira.
XS
SM
MD
LG