Dostupni linkovi

Krivokapić o KAP-u: Ogromno neznanje ili korupcija


Loša privatizacija, kao što je u slučaju Kombinata aluminijuma (KAP), ukazuje samo na ogromno neznanje ili korupciju, ocijenio je danas predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić.

"Kad se ovakve loše privatizacije dese, imate samo ili ogromno neznanje ili korupciju. Vrijeme će pokazati, na nama je sada da spašavamo što se spasiti može", rekao je Krivokapić Radiju Crne Gore.On je dodao da je Crna Gora sada u situaciji da ima KAP, interese države i stotine miliona eura gubitaka zbog pogrešne privatizacije.

"Govorili smo na vrijeme nemojte to raditi, a sad opet dolaze da moramo da spašavamo – to je sudbina u politici", rekao je lider Socijaldemkratske partije (SDP) podsjećajući na pregovore sa koalicionim partnerom, Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Krivokapić je kazao da je dogovoren koncept koji je u suštini SDP-ov.Prema njegovim riječima, zaključak je da se angažuje strani menadžment, održi proizvodnja, da se vidi koliko košta ta proizvodnja Crnoj Gori.

Krivokapić navodi i da se moraju aktivirati Boksiti i Glinica i dati nešto jeftinija struja, ako se želi KAP, zbog čega EPCG mora ostati u većinskom vlasništvu države.

Skupština Crne Gore danas treba da se izjasni o odluci crnogorske vlade o preuzimanju duga od 22 miliona eura Kombinata aluminijuma Podgorica prema Deutche banci.Dugovi KAP-a su premašili 350 miliona eura, od čega će skoro trećinu vratiti država kroz državne garancije izdate 2010. godine.
XS
SM
MD
LG