Dostupni linkovi

Brod dovučen do obaleLuksuzni italijanski putnički brod "Kosta Alegra" sa 1.000 putnika koji je zbog požara u kotlarnici plutao u Indijskom okeanu, dovučen je do najbližeg ostrva. Brod se sada nalazi ukotvljen na ostrvu Desroš gde postoji luksuzno odmaralište na kojem će putnici moći barem da se istuširaju a zatim budu avionom prevezeni do mesta Mahe", rekao je šef turističke organizacije Sejšela Alen St. Anž.

"Kosta Alegra" pripada istoj kompaniji kao i kruzer "Kosta Konkordija" koji se nasukao prošlog meseca kod italijanskog ostrva Điljo sa 4.229 putnika i članova posade, a u toj nesreći živote je izgubilo 32 ljudi, preneo je Rojters.

Vatrogasna ekipa je juče ugasila požar i niko nije povređen u udesu broda "Kosta Alegra", ali na brodu je tada nestalo struje, motori nisu radili, a posada je bila prinuđena da emituje poziv za pomoć brodovima koji se nalaze u blizini.

Brod je u subotu ispolovio s Madagaskara na putu za Sejšele, a potom je trebalo da obiđe i Oman i Aleksandriju. Kompanija "Kosta Korčere" iz Đenove, u čijem je sastavu ugroženi brod, saopštila je da je obaveštena o požaru juče u 10.39 časova.
XS
SM
MD
LG