Dostupni linkovi

Zoran Milanović drugi dan u BiH


Premijer Zoran Milanović, koji boravi u službenom posjetu BiH, sastat će se u Širokom Brijegu s gospodarstvenicima i predstavnicima Zapadnohercegovačke županije i općine Široki Brijeg.

Milanović će drugog dana boravka u BiH posjetiti Mostar. Na sveučilištu će govoriti o Hrvatskoj uoči ulaska u Europsku uniju.

Prije završetka posjeta Milanović će se u Mostaru sastati i s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora u generalnom konzulatu Republike Hrvatske

HNS okuplja izabrane hrvatske predstavnike na čelu sa dva HDZ-a.Predsjednik Sabora je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović, a predsjednik izvršnog tijela Glavnoga vijeća Sabora čelnik HDZ-a 1990. Božo Ljubić.

Na pitanje pitanje novinara o najavljenom susretu s predstavnicima HNS-a, Milanović je rekao da nema namjeru razgovarati o rekonstrukciji Vlade FBiH već o problemima političkih stranaka za koje je glasala većina hrvatskog naroda u BiH.

"Hrvati u BiH su nam važni, ali ovdje ne dolazimo kao mentori, niti dolazimo po glasove. Razgovarati se mora i zbog toga smo ovdje. Insistirali smo na tome da bh. Hrvati vide BiH kao svoju domovinu, a sada ćemo tražiti puteve da se za bh. Hrvate u okviru BiH nađe nešto što je fer odnos, nešto što nije samo formalno zakonski već što odražava duh zakona. Takvi Hrvati itekako mogu biti spona prema Evropi", pojasnio je Milanović.
XS
SM
MD
LG