Dostupni linkovi

Anonymous Srbija oborili sajtove City Recordsa i Granda


Hakerska grupa Anonymous Srbija srušila je u nedelju uveče sajtove produkcijskih kuća Grand i City Records.

Umjesto uobičajenog sadržaja na stranicama www.cityrecords.rs i www.grand.co.rs postavljena je kratka poruka "Počelo je" i potpis Anonymous Srbija na bijeloj pozadini.

Inače, Anonymousi predstavljaju svjetsku hakersku grupu, koja je je posljednjih mjeseci bila vrlo aktivna, žrtve hakerskih napada su bile velike korporacije, pedofili, FBI, CIA, državne institucije, a na udaru su najčešće banke.

Na sajtu Anonymousa u Srbiji stoji da je Anonymous online zajednica pojedinaca koja zastupa ideju o slobodnom softveru, slobodnom govoru, slobodnom protoku informacija i ukidanju svakog vida cenzure.

Osnovni cilj je podizanje javne svijesti o problemima koje cenzura donosi. Anonymous nema lidere i vođe, niti okuplja istomišljenike, već se zalaže za različitost i slobodnu razmjenu ideja. Mi ne pravimo razlike po nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti. Anonymous je globalni pokret.

Anonymous Srbija ne podstiče niti podržava bilo kakve destruktivne aktivnosti, već isključivo konstruktivnu razmenu ideja između pojedinaca.
XS
SM
MD
LG