Dostupni linkovi

EULEX: Pritvor za osumnjičene pripadnike MUP Srbije


Sudija Euleksa Mariola Pasnik odredila je rano jutros jednomesečni pritvor za petoricu od šest kosovskih Srba iz Kosovskog pomoravlja, koji su uhapšeni pre dva dana u akciji kosovske policije u regionu Gnjilana.

Advokat Dejan A. Vasić izjavio je da je jednomesečni pritvor određen Zlatku Deniću, Mladenu Dimitrijeviću, Nikoli Trajkoviću, Draganu Stojkoviću i Goranu Matropazoviću.

Njima je pritvor određen na predlog specijalnog tužioca Basri Morine, zbog sumnje da su počinili krivična dela napad na ustavni poredak Kosova, sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i neovlašćenog vlasništva, kontrole i upotrebe oružja.

Sednica za određivanje pritvora koja je počela juče, završena je rano jutros i bila je zatvorena za javnost.

Kosovska policija u regionu Gnjilana uhapsila je šest osoba, za koje tvrdi da su pripadnici MUP-a Srbije i da su kod njih pronađeni komadi naoružanja, policijske uniforme i službene legitimacije MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je ocenio da je reč o provokaciji Prištine i najavio "recipročne mere", ako se situacija ne razjasni u roku od 48 sati.

Dačić je za Tanjug precizirao da su uhapšeni radnici MUP-a koji žive kod Gnjilana, a rade u Vranju, a u kontekstu recipročnih mera ministar je pomenuo pripadnike KPS koji žive u Raškoj, Nišu, Vranju, a učestvovali su, prema njegovim rečima, u akcijama zaposedanja graničnih prelaza.
XS
SM
MD
LG