Dostupni linkovi

Hrvatska: Mlekari blokiraju saobraćaj


Zbog protesta mljekara prekinut je saobraćaj Čavićevom ulicom u Zagrebu, na državnom putu D2 u mestu Poljanec, D3 u Čakovcu, D5 u Terezinom polju i Daruvaru, D 28 u mestu Veliki Grđevac, D41 Gola, D51 u Ferovcu, D49 Slavonski Brod-Nova Gradiška, pa je tako zatvoren čvor Lužani na autooutu A3 Bregana –Lipovac, a saobraćaj se preusmerava na čvorove Nova Gradiška i Slavonski Brod zapad, saopštio je u 17 sati Hrvatski auto-klub.

Takođe zbog protesta mlekara naizmence se vozi državnim putevima: D1 kod Mokrica, D2 u mestima Vratno i Kloštar Podravski, D5 u Grubišnom Polju, D7 na čepinskoj i đakovačkoj obilaznici te kod Velike Kopanice, D28 u mjestu Sveti Ivan Žabno, D41 Bojnikovac i D45 u Garešnici.

U ime proizvođača mleka koji protestuju u Draganiću, Davorin Blažić, zahvalio se građanima na strpljenju, a policiji na saradnji.

"Blokirali smo promet samo na jedan sat i 45 minuta. Zahvalni smo policiji što je regulaciju prometa provela tako da nije bilo ni izgreda ni većih zastoja. Danas u 16 sati Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka održat će sastanak i odlučiti hoćemo li morati blokadu ponoviti i sutra i dalje, te u kojem obimu", rekao je Blažić.

Mlekari već nekoliko dana protestuju nezadovoljni otkupnom cenom mleka.
XS
SM
MD
LG