Dostupni linkovi

Srbi sa severa Kosova traže da se poništi sporazum


Predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) severnog Kosova Milan Ivanović, pozvao je opozicione poslanike u Skupštini Srbije da zatraže hitno zakazivanje sednice parlamenta i odbace sve sporazume koje je u Briselu postigao šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović.

Ivanović je na konferenciji za novinare u Mitrovici ocenio da su "svi dogovori postignuti u razgovorima Beograda i Prištine štetni za Srbe" koji žive na Kosovu.

"Vlast u Srbiji nema mandat, nemaju legitimitet za ovo što su uradili i Srbi sa severa Kosova su se na referendumu izjasnili i protiv kosovskih institucija i dogovora koje Borko Stefanović i Edita Tahiri postižu", rekao je Ivanović i dodao da se "ne može ignorisati volja građana".

"SNV ne priznaje jednostrane dogovore i onako kako će se svim demokratskim sredstvima suprostaviti kosovskim institucijama to će učiniti i postignutim dogovorima", rekao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, sredinom naredne nedelje u Mitrovici će biti održan miting na kome će građani izneti svoj stav o sporazumima.
XS
SM
MD
LG