Dostupni linkovi

Nastavljeno bombardovanje Homsa


Jedan sirijski civil je ubijen u subotu u Baba Amru, pobunjeničkoj četvrti u Homsu (u središnjem delu Sirije), gde su nastavljena bombardovanja već 22. dan zaredom, dan nakon evakuacije sedam povređenih osoba i 20 žena i dece, saopštila je Sirijska organizacija za praćenje ljudskih prava.

Sirijska vojska je u zoru nastavila granatiranje u Baba Amru, a povremene eksplozije odjekivale su u drugim četvrtima grada, precizirala je ova organizacija.

Istovremeno, žestoke borbe vodile su se između redovne vojske i dezertera koji su pokušavali da ih spreče da uđu u Izaz u pokrajini Alep (na severu), prema istom izvoru.

U petak su u Siriji u sukobima poginule najmanje 53 osobe, uglavnom civili, od kojih 22 u Baba Amru dok su desetine hiljada osoba demonstrirale širom zemlje u znak podrške bombardovanoj četvrti.

Jedanaest meseci od pobune protiv režima predsjednika Bašara el-Asada u sukobima je poginulo najmanje 7.600 osoba, uglavnom civila, navela je ova organizacija čije je sedište u Velikoj Britaniji.
XS
SM
MD
LG