Dostupni linkovi

Holandski princ se možda neće probuditi iz kome


Johan Fris, jedan od prinčeva holandske kraljevske porodice, koji je teško povrijeđen u lavini u austrijskim Alpima, u komi je i možda nikada neće ponovo doći svijesti, saopštio je danas Volfgang Koler, jedan od ljekara univerzitetske bolnice u Inzbruku.

"Za sada ne možemo sa sigurnošću reći da li će princ Fris ponovo doći svijesti", izjavio je Volfgang Koler, zvaničnik odjeljenja traumatologije u bolnici u Inzbruku.

Lavina u austrijskom skijaškom centru Leh am Arlberg zatrpala je 17. februara holandskog princa Johana Frisa (43).

Gradonačelnik Leha Ludvig Muksel je rekao da se princ Fris, zajedno sa trojicom pratilaca, spuštao niz stazu u predjelu Licen-Cugertobel, kada se pokreno odron snijega širine 30 i dužine 40 metara.

"Zahvaljujući brzoj pomoći, te osobe su pronađene nakon dvadeset minuta", objasnio je Muksel, navodeći da je princ morao biti reanimiran na licu mjesta i helikopterom je prebačen u kliniku u Inzbruk.Stanje holandskog princa je izuzetno teško.

Princ Friso je drugi od tri sina kraljice Beatriks, koja se nalazi na tronu Holandije od 1980. godine. On, međutim, zbog sporne ženidbe iz 2004. godine, nije planiran za nasljeđivanje trona.
XS
SM
MD
LG