Dostupni linkovi

Radikali: Dogovor u Briselu veleizdaja Srbije


Potpredsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović ocijenio je danas da je dogovor Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova "veleizdaja" učinjena kako bi Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU.

Todorović je agenciji Beta rekao da "ovaj dogovor predstavlja zaokružen proces potpunog otimanja Kosova koji sprovode SAD i EU i potpuni krah politike predsjednika Srbije Borisa Tadića koji se može nazvati "veleizdajom" ".

"Ovo je jedan od najsramnijih dana u istoriji Srbije i biće crnim slovima zapisan", kazao je Todorović.Sve je urađeno kako bi Srbija dobila "navodni" status kandidata koji, kako je rekao, ne znači ništa ali kojim će se mahati u predizbornoj kampanji.

Socijaldemokratska unija (SDU) pak pozdravila je postizanje dogovora Prištine i Beograda i izrazila nadu da će dogovor biti ne samo dobra osnova za konačno dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU, nego i da će bitič početak normalizacije odnosa u regionu.

"SDU postavlja otvoreno pitanje Vladi Srbije koji je razlog da se taj važan sporazum za našu zemlju po mnogim pitanjima donosi u poslednji čas i to pod ogromnim međunarodnim pritiskom", naveo je u saopšenju predsjednik SDU Žarko Korać.

Korać je istakao da ključno pitanje na koje bi Vlada Srbije trebalo da odgovori građanima glasi "šta je zapravo realna politika Srbije prema Kosovu".
XS
SM
MD
LG