Dostupni linkovi

Policajci Livanjskog kantona u generalnom štrajku


Policijski službenici MUP-a Livanjskog kantona stupili su u petak u generalni štrajk, jer su ostali bez plata zbog neusvajanja budžeta za 2012. godinu, potvrđeno je iz Štrajkačkog odbora Sindikata radnika MUP-a.

Predsednik Sindikata i predsednik Štrajkačkog odbora Tino Krivić rekao je novinarima da će policajci u 11.00 časova u organizovanoj koloni doći pred zgradu kantonalne Vlade u Livnu, gde će na protestnom skupu ponoviti svoje zahtjve zbog kojih su stupili u štrajk, koji će trajati do njihovog ispunjenja.

Krivić je podsetio da su policajci stupili u štrajk zbog neusvajanja budžeta za 2012. godinu, nepoštivanja kolektivnog ugovora u delu koji se odnosi na plaćanje noćnog rada i prevoza na posao i nepostojanja kantonalnog zakona o platama policijskih službenika i zakona o platama državnih službenika i nameštenika.

Predsedništvo sindikata radnika MUP-a Livanjskog kantona odluku o stupanju u štrajk donelo je 25. januara, a policajci su u štrajk stupili u petak jer je u ovom kantonu bila na snazi odluka o proglašenju stanja elementarne nepogode zbog snežnog nevremena.

Na području Livanjskog kantona od 8. februara u generalnom štrajku su i prosvetni radnici zaposleni u osnovnom obrazovanju, koji su zbog neformiranja nove kantonalne Vlade i neusvajanja budžeta za tekuću godinu takođe ostali bez plata.
XS
SM
MD
LG