Dostupni linkovi

Zukorlić kaže da crnogorske vlasti ne ispunjavaju obavezu preuzetu na referendumu


Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić ocijenio je u da se "samo pominjanje" Sandžaka u Crnoj Gori tretira kao "antidržavni čin".

On je u intervjuu za današnje podgoričke "Dnevne novine" naveo da crnogorske vlasti ne ispunjavaju "obavezu" preuzetu pred referendum o nezavisnosti Crne Gore da se "garantuje Sandžaku pravo na prekograničnu regije"

To je pogrešno i nije dobro ni za Bošnjake, a ni za državu Crnu Goru. Rješavanje statusa Sandžaka u Crnoj Gori doprinijeće stabilizaciji države zato što se ne može pravo jednih ostvarivati na nepravu drugih", ocijenio je Zukorlić.

On je, međutim, ocijenio da je u Crnoj Gori pritisak na Bošnjake daleko manji nego u Srbiji, ali da se i u njoj "kroz takozvane tajne policijske strukture vrši presing ili potkupljivanje ljudi koji su aktivisti" bošnjačkog nacionalnog pokreta.

"Nije to toliko alarmantno, ali mislim da Crna Gora treba da ima dijalog sa autentičnim Bošnjacima i da prestane da, po modelu Srbije, proizvodi poltrone", naveo je Zukorlić.
XS
SM
MD
LG