Dostupni linkovi

Milanović poziva mljekare na pregovore i traži da odustanu od blokada cesta


Vlada Republike Hrvatske pozvala je predstavnike mljekara na nastavak pregovora o utvrđivanju cijene mlijeka te je od njih zatražila da u sklopu svojih protesta više ne blokiraju prometnice.

Nećemo dopustiti blokadu gradova i čitavih regija, bez srdžbe i žuči provodit ćemo zakon i osigurati funkcioniranje države, istakao je premijer Zoran Milanović dodavši kako je zbog toga noćas policija intervenisala u Zagrebu, a on vjeruje da je to učinila "na civilizovan način, kako to rade policije u civiliziranim zemljama".

Hrvatski premijer je ustvrdio da Vlada u protestima mljekara "ne vidi ništa protudržavno", niti vjeruje da njima bilo tko manipuše, već je do protesta došlo jer su dovedeni u tešku situaciju.

Proizvođači mlijeka, u organizaciji Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka, protestuju deseti dan nezadovoljni otkupnom cijenom mlijeka.

Hrvatska policija sinoć je oko dva sata iza ponoću deblokirala zagrebačku Slavonsku aveniju, koju su juče poslijepodne u oba smjera blokirali mljekari prosvjedujući pred Dukatom.Privedeno je 30-ak demonstranta koji su jutros pušteni na slobodu.

Ogorčeni demonstranti kako prenosi portal Index.hr traže smjenu ministra policije Ranka Ostojića , a bivša premijerka sada liderka opozicije Jadranka Kosor ztaržila je da premjer Milanović dođe u Sabor i ustvrdila da je među mljekarima zavlado strah.
XS
SM
MD
LG