Dostupni linkovi

Misija MMF od danas u posjeti Crnoj Gori


Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) boravit će od danas u višednevnoj posjeti Crnoj Gori, a iz Ministarstva finansija u Podgorici je saopšteno da će u fokusu razgovora biti budžetska stabilnost i pripremljenost države za ekonomsku krizu.

Glavne teme razgovora predstavnika MMF i Crne Gore biće makroekonomska i fiskalna situacija, bankarska problematika, fiskalna pravila i stanje duga, izvršenje i planiranje budžeta, srednjoročne projekcije budžeta, kao i pripremljenost za krizu, saopšteno je iz vlade.Kako se navodi, osim sa predstavnicima crnogorske vlade, delegacija MMF sastat će se i sa predstavnicima bankarskog sistema, privrede, lokalnih uprava i sindikata.

Ministar finansija Milorad Katnić kazao je ranije crnogorska država još nije formalno pokazala interesovanje za aranžman sa MMF.

Ministar Katnić je naveo da je Crna Gore prethodnih godina osigurala finansiranje na međunarodnom tržištu, dok u ovoj godini ima Svjetsku banku kao najznačajnijeg partnera, od kojeg je već dobila 60 miliona eura po najpovoljnijim uslovima.
XS
SM
MD
LG