Dostupni linkovi

Šarićev saradnik neće biti izručen Argentini


Ministarka pravde Snežana Malović donela rešenje o neizručenju Dragana Labudovića, saradnika narko bosa Darka Šarića, Argenitni.

Labudović je uhapšen u Srbiji, a zatim je optužen da je kao pripadnik grupe Darka Šarića u Južnoj Americi obezbeđivao logistiku za krijumčarenje kokaina. On, međutim, neće biti izručen Argenitni koja je to tražila od Srbije.

Odluku da nisu ispunjeni svi sulovi za njegovo izručenje doneo je Viši sud u Beogradu, a potvrdio Apelacioni sud, tako da je ministarka pravde potpisala rješenje o neizručenju Labudovića.

Akcija presjecanja kokainskog kanala nazvana "Balkanski ratnik" počela je početkom avgusta 2009. godine, kad je BIA sa američkom agencijom za suzbijanje narkotika DEA dojavila da će iz Kolumbije u Argentinu doći nekoliko Srba i Crnogoraca u pokušaju da prošvercuju veću količinu droge.

Dva mjeseca kasnije, u luci Santa Lusija, utovareno je više od dvije tone najfinijeg kokaina spakovanog u sportske torbe. Plan je bio da se droga pretovari na prekookeanski brod i dalje ka Evropi. Međutim, uslijedilo je hapšenje.

Paralelno sa ovim hapšenjem otpočela su hapšenja i u Srbiji, Željka Vujanovića, koji je osumnjičen da je organizator kriminalne grupe, Marka Vorotovića i Nikolu Pavlovića. Vujanović je, inače, blizak rođak Šarićima.Posle nekoliko dana uhapšeno je još pet osoba: Dejan Rakić, Miloš Pandrc, Radan Adamović, Dragan Labudović i Miloš Krgović. Od Labudovića je oduzet i džip BMV H6, crnogorskih registarskih oznaka, kao i 540.000 eura.
XS
SM
MD
LG