Dostupni linkovi

Zagrebačke posvete Luki Paljetku


'Singerica pod snijegom' naslov je 4. Zagrebačkih posveta, koje su kao Teatar poezije ove godine priređene hrvatskom pjesniku Luki Paljetku, a održat će se u petak, 24. veljače u Muzeju Mimara

Autor koncepta Goran Matović je napomenuo kako je multimedijalni scenski portret Luka Paljetka građen udjelom živoga govora, glazbe i filma te dodao kako u programu sudjeluju Nada Subotić, Ibrica Jusić, Mani Gotovac, Tonko Maroević, Perica Martinović, Jelena Perčin, Nika Burđelez i Darko Matičević.

Po Matovićevim riječima, Paljetak se među suvremenim hrvatskim pjesnicima izdvaja kao autor čiji stihovi žive od svoje teatralnosti. 'Kao majstor sestina uranja u raguzinsku i trubadursku prošlost da bi što više bio u sadašnjosti,' rekao je dodavši kako Paljetak kao pjesnik i kao govornik vlastitih stihova modernom pjesništvu vraća vjeru da je još uvijek moguć magijski obred s riječima.

Paljetak je, komentirajući Zagrebačke posvete, rekao kako mu je drago da je još živ jer će tako moći sudjelovati u priredbi, javila je Hina.
XS
SM
MD
LG