Dostupni linkovi

Pronađena tijela osam žrtava brodoloma Konkordije


Ronioci italijanske vatrogasne službe pronašli su u srijedu u olupini prekookeanskog broda "Kosta konkordija" tijela osam žrtava, među kojima je i osmogodišnja djevojčica Dajana Arloti.

Dajana Arloti, koja je iz Riminija i čiji je otac Vilijem Arloti, takođe na listi nestalih, najmlađa je osoba poginula u nesreći.

Sumorno otkriće objavljeno je u vrijeme kada je tužilaštvo saopštilo da su proširili istragu na još četiri oficira broda i tri zaposlena u kompaniji "Kosta kruzes" iz Đenove u čijem je vlasništvu brod.

Tijela nastradalih pronađena su na četvrtoj palubi ogromnog broda, koji je bio na početku sedmodnevnog krstarenja Mediteranom kada se 13. januara nasukao kod ostrva Điljo kod obala Toskane. Na brodu je bilo 4 229 lica od čega 3 200 turista iz 60 država i hiljadu članova posade.

Prva četiri tijela pronađena su u srijedu ujutro, dok su preostala četiri otkrivena kasnije tokom dana.

Zvaničnici spasilačkih službi navode da su pored djevojčice pronađena tijela žena i muškaraca. Nije poznato da li su u pitanju putnici ili članovi posade. Otkrićem osam tijela, broj poginulih povećan je na 25 dok se još sedam osoba vodi kao nestalo.
XS
SM
MD
LG