Dostupni linkovi

BIA:Ne priprema se atentat na Zukorlića


Bezbjednosno informativna agencija (BIA) je zaključila da nema osnova za tvrdnje o pripremi atentata na glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji, Muamera Zukorlića.

Agencija (BIA) ne raspolaže kredibilnim podacima i informacijama koji bi ukazivali ili dali za osnov sumnji da se zagovara, planira, priprema ili organizuje atentat na gospodina muftiju Zukorlića, kao rezultat djelovanja organizovane kriminalne grupe čiji su pripadnici iz Srbije i BiH", navodi se u dokumentu BIA u koji je Beta imala uvid.

BIA je tako odgovorila na zahtjev ministra za rad Rasima Ljajića da ispita navode u medijima u Srbiji i regionu o pripremi atentata na Zukorlića, pri čemu je i Ljajić doveden u vezu sa navodnim pripremama.

U odgovoru, BIA takve tvrdnje karakteriše kao "amaterski pokušaj pojedinaca da destabilizuju prilike u našoj (Srbiji) zemlji".

Prethodno je i ministar policije Ivica Dačić rekao da policija, zasad, nema operativnih saznanja da je ugrožena bezbjednost glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića.

List „Dnevni avaz“ objavio je prije nekoliko dana da se priprema atentat na Muamera Zukorlića i da na njemu navodno radi već četiri mjeseca mješovita grupa kriminalaca u Srbiji.
XS
SM
MD
LG