Dostupni linkovi

Bevanda:Globalni fiskalni okvir i ovogodišnji budžet BIH


Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda istakao je potrebu hitnog usvajanja Globalnog fiskalnog okvira za period od 2012. do 2014. godine i budžeta BiH za 2012. godinu, izrazivši očekivanja da će ovaj posao biti završen do kraja prvog kvartala ove godine.

"Razvoj ekonomije i EU integracije dva su prioriteta Savjeta ministara BiH koja će uvažavati budžet za 2012. godinu, ali on ipak mora podrazumijevati i određene mjere štednje, koje namjeravamo provesti u narednom periodu, naročito u dijelu koji se odnosi na zakup prostora za smještaj institucija BiH", rekao je Bevanda u razgovoru sa rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Milanom Cucom.

On je naglasio da su BiH potrebne međunarodne institucije kao partneri vlasti u stvaranju atmosfere za nove investicije i nova radna mjesta.Cuc je izrazio zadovoljstvo hitnim usvajanjem budžeta BiH za 2011. godinu i najavljenim prioritetima novog saziva Savjeta ministara BiH.

On je rekao da je MMF spreman za novi aranžman sa BiH, ukoliko vlasti u BiH odluče da zatraže pomoć i pripreme jasnu ekonomsku strategiju s ciljevima politika i reformama koje će biti provedene.
XS
SM
MD
LG