Dostupni linkovi

Kontradiktorne izjave Đukić Dejanović o lokalnim izborima na Kosovu


Predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da neće raspisati opšte lokalne izbore, a da će realizacija odluke o lokalnim izborima na Kosovu biti delikatna pošto Rezolucija 1244 iziskuje saradnju sa međunarodnom zajednicom.

"Neće biti raspisivanja opštih lokalnih izbora zato što je u desetak opština bilo izbora prije godinu, dvije ili tri. Mandat odbornicima traje četiri godine i po Zakonu o lokalnim izborima nema niko pravo da prekine mandat odbornicima prije nego što se napuni četiri godine“, kazala je predsjednica parlamenta Srbije dematujući da je izjavila da neće raspisati izbore na sjeveru Kosova.

Na direktno pitanje da li će i kada biti donijeta odluka o raspisivanju izbora u opštinama na Kosovu, predsjednica parlamenta je rekla da je „delikatna realizacija te odluke“.

RSE je pozivajući se na Novi magazin objavio da u opštinama na sjeveru Kosova Srbija neće raspisati lokalne izbore, kako je izjavila predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić- Dejanović , koja po zakonu raspisuje lokalne izbore.

Đukić-Dejanović je za "Novi magazin" rekla da je Rezolucijom 1244 UN Srbija preuzela obaveze koje je limitiraju i koje mora poštovati, pa izbori neće biti raspisani u opštinama na sjeveru Kosova."O tome ne treba da se šuška, već javno govori", istakla je ona , navodeći da neće raspisati opšte lokalne izbore, odnosno da neće u opštinama na sjeveru Kosova
.
XS
SM
MD
LG