Dostupni linkovi

U Crnoj Gori nastavak razgovora o ustavnim promjenama



Predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić danas će sa predsjednikom Socijalističke narodne partije /SNP/ Srđanom Milićem razgovarati o ustavnim promjenama u oblasti pravosuđa, neophodnim za dalji put Crne Gore prema Evropskoj uniji.

Lukšić je o toj temi juče razgovarao sa liderima Nove srpske demokratije /Nova/, Pokreta za promjene /PZP/, Demokratskog saveza Crne Gore, Nove demokratske snage - Forca i koalicije Perspektiva, te istakao da je Vlada Crne Gore otvorena da nastavi dijalog o svim ključnim pitanjima značajnim za crnogorsko društvo.

Lider Nove Andrija Mandić rekao je nakon sastanka da Vlada nije odbila opozicione zahtjeve koji se tiču izmjena Ustava i poručio da opozicija neće glasati za ustavne promjene dok ne budu ispunjeni njeni uslovi. Predsjednik PzP Nebojša Medojević naveo je da se o izmjenama Ustava moraju voditi dijalozi i pokazati volja za kompromisom, a da jednostrano nametnuta rješenja nemaju šansu za uspjeh.

Predstavnik Force Genci Nimabegu rekao je novinarima nakon sastanka da je iskoristio priliku da prense niz pitanja koja tište albansku nacionalnu zajednicu u Crnoj Gori.
XS
SM
MD
LG