Dostupni linkovi

Stefanović: U sredu sigurno nova runda dijaloga


Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović rekao je da će u sredu početi nova runda dijaloga sa Prištinom i da eventualni pokušaji da se uzdrma pozicija Beograda imaju "upravo suprotan efekat".

"Kakvi god da su problemi i da su eventualni pokušaji se uzdrma naša pozicija, mislim da je postignut upravo sutrotan efekat", kazao je Stefanović agenciji Beta i dodao, "Misim da će sutra ujutro sigurno početi razgovori na temu regionalnog predstavljanja i implementaciji postignutih sporazuma".

On je naveo da je i beogradskoj delegaciji u Briselu rečeno da je okazan let aviona kojim je prištinska delegacija danas iz Beča trebalo da doputuje u Brisel.

Prema njegovim rečima, beogradski tim spreman je da se nađe rešenje koje će biti u skladu sa Ustavom Srbije, nacionalnim interesima i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

On je rekao da je beogradski tim čekanje u Briselu iskoristio za razgovore "sa relevatnim činiocima u EU" koji su bitni za nastavak evropske integracije Srbije.
XS
SM
MD
LG