Dostupni linkovi

Željezara Nikšić opet ide na prodaju


Stečajni upravnik Željezare Niksić Veselin Perišić raspisao je danas novi oglas o prodaji fabrike čelika za 21 milion eura, devet mliona manje u odnosu na prvu, neuspjelu ponudu.

Železara ide na prodaju javnim nadmetanjem ponuđača koje će biti upriličeno 26. marta ove godine u Privrednom sudu u Podgorici.

Uslov za učešće u nadmetanju je uplata depozita od 210.000 hiljada eura, što je 10 posto od ponuđene cijene. Rok za dostavljanje prijava za javno nadmetanje je 22. mart, navodi se u oglasu objavljenom u štampi.

Prvi oglas za prodaju Željezare, raspisan početkom godine nije uspeo jer nije bilo zainteresovanih za kupovinu nikšićke fabrike u stečaju.

Željezara je u stečaju od aprila prošle godine, a nedavno je proglašen bankrot pošto je Privredni sud odbio plan reorganizacije koji je ponudio doskorašnji vlasnik, holandska kompanija "Montenegri spešalti stils" (MNš).

Fabrika čelika u Nikšiću do sada je tri puta privatizovana, sva tri puta neuspješno. Željezarom od aprila upravlja nikšicko preduzeće "Neksan", Miodraga Davidovića. Novog kupca čeka fabrika sa 317 radnika i prihvaćenih 125 miliona eura potraživanja.
XS
SM
MD
LG