Dostupni linkovi

Mandić: Srpski jezik i trobojka uslov za ustavne promjene u Crnoj Gori


Bez dogovora sa opozicijom i prihvatanja konkretnih prijedloga koje su inicirale opozicione partije teško da će biti usvojene ustavne promjene i time ispunjen jedan od važnih uslova za početak pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom, poručio je lider Nove srpske demokratije /NOVA/ Andrija Mandić.

Mandić je uoči današnjih razgovora sa crnogorskim premijerom Igorom Lukšićem i potpredsjednikom Vlade Duškom Markovićem o promjenama Ustava poručio da opozicija ne odustaje zahtjeva da srpski jezik bude službeni, trobojka narodna zastava i da ne zastarijevaju krivična djela u vezi sa procesom privatizacije.

On je za podgorički "Dan" istakao da se o promjenama Ustava moglo razgovarati i ranije, ali da je u "vladajućoj koaliciji postojala procjena da će neko iz opozicije podržati njihov prijedlog bez ikakvog uslovljavanja u vezi opozicionih prijedloga".

"NOVA nikada nije davala lažnu nadu premijeru i parlamentarnoj većini da će podržati neke njihove prijedloge za promjene Ustava, ako oni istovremeno ne uvaže prijedloge iza kojih je stala cijela opozicija", rekao je Mandić.
XS
SM
MD
LG