Dostupni linkovi

Mandić: Srpski jezik i trobojka uslov za ustavne promjene u Crnoj Gori


Bez dogovora sa opozicijom i prihvatanja konkretnih prijedloga koje su inicirale opozicione partije teško da će biti usvojene ustavne promjene i time ispunjen jedan od važnih uslova za početak pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom, poručio je lider Nove srpske demokratije /NOVA/ Andrija Mandić.

Mandić je uoči današnjih razgovora sa crnogorskim premijerom Igorom Lukšićem i potpredsjednikom Vlade Duškom Markovićem o promjenama Ustava poručio da opozicija ne odustaje zahtjeva da srpski jezik bude službeni, trobojka narodna zastava i da ne zastarijevaju krivična djela u vezi sa procesom privatizacije.

On je za podgorički "Dan" istakao da se o promjenama Ustava moglo razgovarati i ranije, ali da je u "vladajućoj koaliciji postojala procjena da će neko iz opozicije podržati njihov prijedlog bez ikakvog uslovljavanja u vezi opozicionih prijedloga".

"NOVA nikada nije davala lažnu nadu premijeru i parlamentarnoj većini da će podržati neke njihove prijedloge za promjene Ustava, ako oni istovremeno ne uvaže prijedloge iza kojih je stala cijela opozicija", rekao je Mandić.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG