Dostupni linkovi

Malović: Moguće vansudsko poravnanje


Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je u ponedeljak uveče da će na osnovu tužbe roditelja Brisa Tatona protiv države Srbije za nadoknadu štete i presude osuđenima za njegovo ubistvo odlučiti o eventualnom vansudskom poravnanju.

"Sagledaću sve činjenice u tužbi i krivičnoj presudi i ako postoje uslovi, predložiću vansudsko poravnanje", rekla je Malovićeva televiziji B92 upitana o najavi tužbe roditelja Francuza Brisa Tatona protiv države Srbije za nadoknadu štete.

Apelacioni sud u Beogradu je krajem januara prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona u centru Beograda, 2009. godine. Oni su prvostepeno bili osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Upitana o smanjenju kazne, Snežana Malović je rekla da je sud taj koji odlučuje da li su "adekvatne kazne od 15 ili one 35 godina zatvora".

"Neću da kažem da postoji greška u prvostepenom ili apelacionom sudu. Mnogo važnije je kakva će poruka biti u odnosu na postupke o izgredima na fudbalskim utakmicama", rekla je Malović.
XS
SM
MD
LG