Dostupni linkovi

Hiljade maškara na karnevalu u Rijeci


Na 29. međunarodnoj karnevalskoj povorci u središtu Rijeke predstavlja se i zabavlja oko 8.500 maškara u gotovo 100 maškaranih skupina i sa 70-ak alegorijskih kola.

Najbrojnije su svakako maškare iz Hrvatske, a inozemne maškare došle su iz Italije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije te, u skupini studentske organizacije AIESEC, izaslanici iz cijeloga svijeta.

Povorka se kretala trasom od Ulice Ivana Zajca preko Delte i Fiumare do Korza, zatim Trgom Republike Hrvatske do Rive, a uz trasu je postavljeno sedam pozornica s kojih je maškare predstavljalo sedam voditeljskih parova.

Povorku je s tribina i uz trasu gledalo tisuće Riječana i njihovih gostiju, za koje je danas organiziran besplatan prijevoz gradskim autobusnim linijama.

Nakon povorke organizirana je zabava za sve sudionike i posjetitelje, a na moru u riječkoj luci bit će spaljen Pust - lutka osuđena za sve loše u prošloj godini, čime će službeno završiti ovogodišnji, 29. riječki karneval, javlja Hina.

Međunarodna karnevalska povorka vrhunac je karnevalskih svečanosti na Kvarneru i Riječkog karnevala, koji je obnovljen 1982. kada su Korzom prošetale samo tri maškarane skupine - Lako ćemo, Pehinarski feštari i Halubajski zvončari.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG