Dostupni linkovi

U Beogradu počinje revija filmova nordijskog regiona


Deveta filmska manifestacija Nordijska panorama počinje 17. februara u Dvorani kulturnog centra (DKC)Beograda, gde će do 21. februara biti prikazan izbor najboljih kratkih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, kao i dugometražnih dokumenataraca iz nordijskog regiona.

Prvi na programu su (od 19 sati) kratki filmovi "Poslednji norveški trol" (Noveška), "Velika greška" (Danska), "Las palmas" (Švedska), "Šteta" (Island), "Finska priča" (Finska) i "Mirovne snage" (Danska).

U 21 sat biće prikazan dugometražni dokumentarni film "Poslednje poglavlje", snimljen u koprodukciji Švedske i Španije.

Festival priređuju Balkankult fondacija i Kulturni centar Beograda u saradnji sa ambasadama, filmskim institutima, producentima i distributerima nordijskih zemalja, uz pomoć farmaceutske kompanije "Aktavis" koja je od osnivanja partner ove manifestacije.

Pored 27 kratkih, dokumentarnih i animiranih filmova, prvi put će biti prikazana dva posebna programa - "Laponski kratki film" i "Nordijski dečiji film".

Kao i do sada, filmovi iz Panorame se dan kasnije repriziraju u Domu kulture "Studentski grad" u Novom Beogradu, a tokom godine biće prikazani i u drugim u gradovima u Srbiji.
XS
SM
MD
LG