Dostupni linkovi

Afganistan: Voditeljice na televiziji moraju maramom pokriti glavu


Zahtjev afganistanske vlade da televizijske voditeljice maramama pokrivaju glavu i koriste manje šminke, razljutio je novinare koji su rekli da je to dokaz da vlasti očekuju da će talibani ponovo uzeti dio vlasti.

U pismu poslanom medijima ministarstvo kulture i informiranja je reklo da je dobilo pritužbe od članova parlamenta i obitelji da voditeljice ne poštuju etičke normative islamske kulture.

Sve voditeljice trebaju izbjegavati pretjeranu šminku i moraju pokrivati glavu maramom, rekao je telefonom agenciji Reuters ministar Sajed Makdom i dodao da se to odnosi na državne i privatne televizijske postaje.

Izvršni direktor NAI-a Abdul Mudžib Kalvatgar je rekao da vlada pojačava pritisak posljednjih godina kako bi ograničila sadržaj i držala javnost dalje od činjenica koje joj trebaju. Zabrinuti smo, bojimo se da je ovaj pritisak početak ograničavanja medija, a to je zbog talibana. Oni im oslobađaju put, rekao je.

Afganistanski dužnosnici i dužnosnici SAD-a nastoje s islamistima svrgnutim prije godinu dana dogovoriti mir kako bi osigurali stabilnost nakon što strane postrojbe napuste Afganistan, no pregovori su još u vrlo osjetljivoj fazi, prenosi Hina.
XS
SM
MD
LG