Dostupni linkovi

Tači: Kosovo da bude predstavljeno kao nezavisna država


Premijer Kosova Hašim Tači je u utorak prilikom susreta sa posrednikom Evropske unije u razgovorima Prištine i Beograda Robertom Kuperom, kazao da Kosovo u regionalnim inicijativama treba da bude predstavljeno kao nezavisna i suverena država.

"Svako rešenje ovog pitanja koje ne predstavlja realnost nove i suverene države Kosovo će biti neprihvatljivo", kazao je Tači.

Kako se navodi u saopštenju kabineta premijera Kosova, glavna tema razgovora Tačija i Kupera je bilo pitanje predstavljanja Kosova u regionalnim inicijativama i praktično ostvarivanje do sada postignutih dogovora Prištine i Beograda.

Zahvaljujući Kuperu na angažovanju tokom razgovora Prištine i Beograda, Tači je ponovio da će Kosovo i ubuduće biti odgovorno u tom procesu "uvereno da to doprinosi normalizaciji međudržavnih odnosa između Kosova i Srbije i otvara sigurno evroatlantsku perspektivu".

Kupera je u utorak primila i predsednica Kosova Atifete Jahjaga koja je istakla da Kosovo treba da bude predstavljeno onako kako je priznato od 87 država, kao nezavisna i suverena država.
XS
SM
MD
LG