Dostupni linkovi

Prvog dana referenduma glasalo 48 odsto upisanih


U tri opštine na severu Kosova u kojima se održava referendum do zatvaranja biračkih u 19 časova glasalo je 11.019 birača ili 48 odsto od ukupnog broja birača, rekao je Ljubo Radović, predstavnik referendumske komisije zadužen za odnose sa medijima.

U Mitrovici je glasalo 5.109 lica ili 50,23 odsto, u Zvečanu 3.198 ili 39,5 odsto, u Zubinom Potoku 2.712 ili 52,3 odsto, rekao je Radović.

On je kazao da nije bilo problema i neregularnosti tokom glasanja na referedumu na kojem se birači izjašnjavaju o prihvatanju kosovskih institucija.

Radović je naveo da su biračka mesta zatvorena u 19 časova, da će ih tokom noći čuvati članovi glasačkih odbora i da će ponovo ujutro biti otvorena u 7 sati.

I u najsevernijoj opštini Leposavić gde se referendum odrzava samo jedan dan, sutra ujutro će biti otvorena 33 glasačka mesta i izjašnjavanje građana trajaće do 19 sati.

"Prvi preliminarni rezultati referenduma u četiri opštine na severu Kosova znaće se tokom noći a konačni će biti poznati do 19. februara", rekao je Radović.
XS
SM
MD
LG