Dostupni linkovi

Dačić:Srbija želi u pakt protiv terorizma


Ministar unutrašnnjih poslova Srbija Ivica Dačić izjavio u Australiji da Srbija želi da bude deo globalnog pakta u borbi protiv terorizma.

Dačić je taj stav prenio ambasadoru u ministarstvu vanjskih poslova Australije koji je na čelu službi za borbu protiv terorizma Bilu Patersonu, saopšteno je iz Ministarstav unturašnjih poslova Srbije.

"Srbija želi da bude dio globalnog pakta u borbi protiv terorizma imajući u vidu da se u posljednjem periodu desilo da se među optuženima za terorizam na tlu Australije ili na tlu drugih država gdje su meta bili australijski ciljevi nalazio i jedan državljanin Australije koji je porijeklom sa područja Bosne i Hercegovine", rekao je on.

Dačić je u ponedjeljka započeo radnu posjetu Australiji razgovorom sa ministrom za imigracije i državljanstva te države Krisom Bouenom o mogućnostima uvođenja olakšica pri izdavanju australijskih viza srpskim državljanima.

Dačić je izjavio da je postignut dogovor da se otpočnu razgovori koji bi doveli do uvođenja proceduralnih olakšica za izdavanje australijskih viza za srpske državljane i produženja roka njihovog važenja.
XS
SM
MD
LG