Dostupni linkovi

DPS: Nije bilo vremena da se odlaže vanredno stanje


Odbor za Ustavna pitanja i zakonodavstvo podržao je odluku Savjeta za bezbjednost i odbranu kojoj se u Crnoj Gori proglašava vanredno stanje, navodeći da odlukom nije prekršen Ustav.

Za odluku Savjeta glasali su članovi iz vladajuće koalicije i Socijalističke narodne partije (SNP) dok su protiv bili poslanici Nove srpske demokratije (Nova) Emilo Labudović i Pokreta za promjene (PzP) Srđa Brajović.

Iako su se složili da je trebalo uvesti vanredno stanje, poslanici opozicije zamjerili su Kolegijumu predsjednika Skupštine što je tu odluku prepustio Savjetu.

Podsjećajući da je Ustavom predviđeno da Savjet proglašava vanredno stanje samo kada parlament ne može da se sastane, opozicionari su primjetili da niko nije pokušavao da organizuje vanrednu sjednicu parlamenta.

Miodrag Vuković (DPS) kazao je da odlukom da Savjet proglasi vanredno stanje nije prekršen Ustav, podsjećajući da je članom 133 predviđeno da Savjet dnosi tu odluku kada skupština ne može da se sastane.

On je primjetio da niko nije pokušavao da sazove skupštinu, navodeći da se sa tom odlukom nije smjelo čekati."Da smo čekali da se poslanici skupe po onoj mećavi, danas bi imali 20 vozova u smetovima i automobile u Morači", upozorio je on.

Odbor je prihvatio i zahtjev opozicije za formiranje anketnog odbora koji bi ispitao činjenice o korupciji prilikom privatizacije Telekoma
.
XS
SM
MD
LG