Dostupni linkovi

Vlada još nije odlučila o sudbini Vjesnika, apel Milanoviću


Vlada nije donijela nikakvu konačnu odluku o sudbini Vjesnika, izjavila je Hini glasnogovornica vlade Ivana Grljak.

Izjavu je dala nakon što je ministar financija Slavko Linić izjavio kako se s Vjesnik gasi.

On je na pitanje novinarke Vjesnika što će biti s jedinim državnim dnevnim listom odgovorio: Gotovo je, zatvaramo. Navodno u proračunu nema ni stavke za Vjesnik.

Linić je u večernjem razgovoru za RTL kazao kako je njegov odgovor novinarki - njegovo osobno mišljenje, a ne njegov prijedlog.

Vjesnikov ogranak HND-a i Vjesnikova podružnica Sindikata novinara Hrvatske uputili su pismo premijeru Zoranu Milanoviću s molbom da hitno primi njihove predstavnike.

Budući da smo u posljednja dva mjeseca Vladi predlagali sadržajnu i financijsku konsolidaciju lista Vjesnik, molimo Vas da još jednom, posljednji put prije odluke, saslušate naše prijedloge i argumente, stoji u pismu novinara i zaposlenika Vjesnika.

Želimo još pola godine i dokazat ćemo da vrijedimo. Ne možemo imati tiražu od 50 tisuća, ali možemo imati deset. Samo bez političara jer oni su nas zapravo i uništili, a tu mislim na HDZ, kazao je šef ogranka HND-a u Vjesniku Zlatko Herljević.

Predsjednica Vjesnikove podružnice Sindikata novinara Hrvatske Biljana Bašić smatra da je odluka o gašenju Vjesnika povezana s većim igračima koji su zagrizli za vrlo vrijedno zemljište na kojemu je smještena Tiskara Vjesnik i redakcija.

Ona tvrdi da je do rujna 2011. nad zemljištem na kojemu je Vjesnikov neboder bilo upisano 40-ak hipoteka. U zemljišnim knjigama ta nekretnina je upisana kao društveno vlasništvo koje je po zakonu trebalo ući pod Fond za privatizaciju, no to se nikada nije dogodilo, kazala je Bašić. Dodala je da pravo na oko 35.000 m2 zemljišta polažu tvrtka povezana s Ninoslavom Pavićem Allegheny Financial, Styria i Tisak, koji je dio koncerna Agrokor Ivice Todorića.
XS
SM
MD
LG