Dostupni linkovi

Split: Službeni zahtjev za referendum o smjeni Keruma


Inicijativa građana Splita, organizirana putem internetske peticije i Facebooka, uputila je danas javnosti i gradskim vijećnicima Splita otvoreno pismo i zahtjev za pokretanje postupka za raspisivanje referenduma o razrješenju gradonačelnika grada Splita i njegovih zamjenika, javlja tportal.hr.

Tim otvorenim pismom i zahtjevom su potpisnici Marija Brajčić i Ivica Delić zapravo formalno uobličili svoju recentnu akciju na društvenim mrežama. Primjerice, peticiju na internetu koju je pokrenula Brajčić je potpisalo više od sedam tisuća građana u nekoliko dana.

Svoj zahtjev potpisnici temelje na Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (članak 40b) i Statuta Grada Splita (članak 23) te traže od Gradskog vijeća grada Splita i svakog gradskog vijećnika pojedinačno pokretanje postupka za raspisivanje referenduma o razrješenju gradonačelnika grada Splita i njegovih zamjenika.

Povod za njihov zahtjev je, po njihovom mišljenju, potpuno neprimjerena reakcija gradske vlasti na vremenske neprilike koje su pogodile Split od 3. veljače 2012. godine pa nadalje, što je izazvalo višednevnu potpunu paralizu grada i nepopravljivu štetu za sam grad, kao i za sve njegove stanovnike.
XS
SM
MD
LG