Dostupni linkovi

Ahmadinedžad: Objava važnih nuklearnih dostignuća


Predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad izjavio je danas da će Teheran za nekoliko dana objaviti "veoma važna" nuklearna dostignuća.

On je rekao da se njegova nacija nikad neće pokoriti zapadnim pritiscima koji imaju za cilj da Iran obustavi nuklearne aktivnosti.

"Narednih dana svet će čuti saopštenje Irana o njegovim veoma važnim i veoma velikim nuklearnim dostignućima", rekao je Ahmadinežad u obraćanju skupu na trgu Azadi u Teheranu, povodom obeležavanja 33 godine od Islamske revolucije.

Ahmadinežad je, kako je javila državna televiziji, dodao da, ukoliko bude korišćen jezik nasilnika i uvreda, iranska nacija se nikad neće pokoriti, preneo je AFP.

"Jedini put je biti pravedan i poštovati nuklearna prava Irana i vratiti se za pregovarački sto", kazao je Ahmadinžad, dodajući da će Zapad, u suprotnom, i dalje doživljavati poraz po tom pitanju.

Tenzije između Teherana i Zapada oko iranskog nuklearnog programa porasle su prethodnih sedmica. SAD i njihovi evropski saveznici uveli su nove sankcije Iranu kako bi ga primorale da se vrati pregovorima pre nego što proizvede dovoljno nuklearnog materijala za atomsku bombu. Teheran tvrdi da nuklearni program ima isključivo mirnodoposku svrhu.
XS
SM
MD
LG