Dostupni linkovi

Anonymousi preuzeli odgovornost za obaranje sajta CIA


Hakerska grupa Anonymous preuzela je odgovornost za jučerašnje obaranje internet stranice američke Centralne obavještajne agencije (CIA), što je najnoviji hakerski napad na jednu američku saveznu agenciju.

Anonymousi su na Twitteru ostavili poruku CIA tango down, što je fraza koju koriste američke specijalne snage nakon što ubiju neprijatelja.

Internet-stranica CIA-e još je blokirana, javlja BBC.

Hakeri su napali i druge sajtove povezanse sa CIA, meksičko ministarstvo rudarstva, kao i internet-stranicu američke države Alabama, rekli su zvaničnici, javila je mreža CNN.

Portparol CIA Jennifer Youngblood rekla je sinoć da su oni upoznati sa problemom sa internet-stranicom i da to pokušavaju da riješe.

Prošlog mjeseca Anonymousi su oborili nakratko internet-stranice Ministarstva pravde SAD-a i Federalnog istražnog biroa (FBI) u znak osvete zbog zatvaranja internet-stranice Megaupload.

Početkom mjeseca Anonymousi su presreli konferencijski telefonski razgovor između FBI-a i britanske policije tokom kojeg su razmjenjivali informacije o mjerama protiv hakera.
XS
SM
MD
LG