Dostupni linkovi

Crnogorski zvaničnici sa ambasadorima Nato-a


Predsjednik crnogorske Vlade Igor Lukšić istakao je danas u razgovoru sa grupom ambasadora država članica NATO-a da je Crna Gora posvećena daljem ispunjavanju obaveza i dostizanju punih NATO standarda u svim oblastima u okviru evroatlantskih integracija.

"Posebnu pažnju posvetićemo političko-ekonomskim, ali i vojno-odbrambenim i bezbjednosnim pitanjima. Prioritet u drugom ciklusu MAP-a biće jačanje javne podrške za članstvo u alijansi", rekao je Lukšić, koji je upoznao sagovornike o aktuelnoj ekonomsko-političkoj situaciji u Crnoj Gori i prioritetima kada je riječ o ekonomsko-socijalnoj politici i evropskim i evroatlantskim integracijama.

On je podsjetio na sveobuhvatne reformske procese i aktivnosti provedene u pravcu ispunjavanja kriterijuma za članstvo u EU i NATO-u, te napomenuo da je podrška zemlja članica od suštinske važnosti za dalje evropske i evroatlantske integracijske procese.

Ambasadori država članica NATO-a, iskazali su punu podršku integracionim procesima Crne Gore, i kao pozitivne ocijenili reforme, koje su potvrda jasne posvećenosti članstvu u EU i NATO-u.

Oni smatraju da je potrebno dodatno raditi na podizanju svijesti javnosti o značaju ulaska u Sjevernoatlantski savez i benefita koje članstvo u ovoj organizaciji donosi državi.

Sa ambasadorima Nato susreo se i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.On je naglasio značaj nastavka NATO politike otvorenih vrata i evrotlansku perspektivu za zemlje zapadnog Balkana.

Na toj liniji on je izrazio spremnost Crne Gore da i dalje pruža doprinos globalnoj borbi protiv terorizma i očuvanju mira i stabilnosti u okviru NATO pristupa, kako bilateralno, tako i u zajedničkim aktivnostima regionalne inicijative A5.
XS
SM
MD
LG