Dostupni linkovi

U Srbiji 16 žrtva smrzavanja


Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio za Radio B92 da je pronađena i 16. žrtva velikih hladnoća.

Prema njegovim rečima, do sada je spaseno ukupno 194 osobe, a efekti mehanizacije koja je angažovana na raščišćavanju snega i zatrpanih sela počeli su da se vide. Očekujem da se i dalje smanjuje broj zavejanih pordručja, rekao je on i dodao da je angažovano ukupno 165 mašina.

Cilj današnjih akcija spasilaca biće, između ostalog, dopremanje hrane ugroženim područjima.

Inače, danas se održava sednica Štaba za vanredne situacije, a glavne teme na njoj će biti, kako kaže Marić, presek stanja, šta se do sada uradilo od proglašenja vanredne situacije, zatim prevencija ledenih poplava, to jest stanje na rekama i razmatranje mera da se spreče poplave usled otapanja leda.

Tema će biti i elektroenergetska situacija u Srbiji, odluka da ći će se raditi sledeće nedelje, kao i da li će "prinudni" raspust za školarce biti produžen i naredne sedmice, odnosno preporuke Vladi Srbije šta bi dalje trebalo da se radi u borbi sa velikim snežnim padavinama, niskim temperaturama i svim problemima nastalim usled takvog vremena.
XS
SM
MD
LG