Dostupni linkovi

U Španiji uhapšen Luka Bojović za kojim tragaju vlasti Srbije?


Kako B92 nezvanično saznaje, španska policija je, u saradnji sa upravom kriminalističke policije Srbije, uhapsila Luku Bojovića.

Zajedničkom akcijom kriminalističkih policija Srbije i Španije, u Španiji uhapšeno lice koje odgovara opisu odbeglog Luke Bojovića, ali njegov identitet nije zvanično potvrđen.

U toku je razmena informacija između kriminalističkih policija dveju zemalja i u MUP-u očekuju da će identitet uhapšene osobe biti potvrđen tokom sutrašnjeg dana.

Podsetimo, Luka Bojović osumnjičen je za više ubistava. Bojović se sumnjiči za likvidaciju Branka Jeftovića Jorge 2004, kao i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Bojović je, inače, bio deo Arkanovih „Tigrova", a Željko Ražnatović je bio i Bojovićev kršteni kum. Nakon Ražnatovićevog ubistva 15. januara 2000, koje je izvršio Dobrosav Gavrić, Bojović je za organizaciju te likvidacije optužio Branka Jeftovića Jorgu, Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka. Istraga protiv Bojovića za ubistvo Jorge, kao i za pokušaj likvidacije Draškovića i Nedovića, počela je 2010. godine.

Bojovića je bivši član zemunskog klana Sretko Kalinić doveo u vezu sa ubistvom Jorge i pokušajem ubistva Draškovića i Nedovića, rekavši da se Bojović svetio za likvidaciju svog krštenog kuma.

Bojoviću se trag izgubio leta 2010. godine, posle hapšenja Sretka Kalinića u Zagrebu i Miloša Simovića na srpsko-hrvatskoj granici. Za njim je u septembru 2010. raspisana međunarodna poternica.
XS
SM
MD
LG