Dostupni linkovi

Agrokor odustao od Mercatora


Agrokor je priopćio da je povukao svoju neobvezujuću ponudu za kupnju 52,1 posto dionica slovenskog trgovačkog lanca Mercatora jer su, zbog dugotrajnosti dosadašnjeg procesa, ocijenili da im mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uvjetima nije zajamčena.

"Dugotrajni tijek dosadašnjeg procesa naveo nas je na zaključak da bi cijeli proces mogao potrajati još dulje vrijeme te da nam mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uvjetima nije zajamčena. To bi po našem mišljenju moglo biti štetno kako za našu kompaniju, tako i za Mercator te smo stoga donijeli odluku o povlačenju svoje ponude. Sukladno tome, 6. veljače 2012. godine otkazali smo Ugovor o ekskluzivnosti s konzorcijem prodavatelja i povukli našu neobvezujuću ponudu, čime se i formalno povlačimo iz procesa", kaže se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Agrokora d.d..

Budući slovenski ministar gospodarstva Radovan Žerjav rekao je u petak da nije naklonjen prodaji Mercatora jer bi to imalo šire posljedice za slovensko gospodarstvo.

Žerjava, koji je predsjednik Slovenske pučke stranke (SLS), parlamentarni je odbor za gospodarstvo potvrdio kao kandidata za ministra gospodarstva te je prilikom predstavljanja odboru odgovarao i na pitanja zastupnika, pa su ga pitali među ostalim i kako gleda na prodaju Mercatora za koji je najveći interes pokazao koncern Agrokor, prenosi Hina.

Žerjava je odgovorio da toj prodaji nije naklonjen i da državi ne može biti svejedno tko je Mercatorov vlasnik.
XS
SM
MD
LG