Dostupni linkovi

Bogdanović: Referendum šteti interesima Srbije



Ministar u Vladi Srbije za Kosovo Goran Bogdanović izjavio je danas da je stav Vlade Srbije prema referendumu jasan, a to je da šteti državnim interesima, slabi
pregovaračku poziciju i ne donosi ništa dobro Srbima na Kosovu.

"Da li je neko razmišljao, šta sutra, za mesec, dva, tri, ako ulazimo u otvoren sukob sa Vladom i državom, a svi znamo da nam bez pomoći države nema opstanka u pokrajini", rekao je Bogdanović na sednici skupštinskokg Odbora za Kosovo na kojoj je predstavio aktivnosti Vlade Srbije na Kosovu.

Bogdanović je izrazio žaljenje što se neki problemi na Kosovu, poput nestašice električne energije i mazuta, koriste u dnevno političke svrhe i lične interese.

On je kazao da niko nema nameru da kažnjava te ljude, bez obzira što "obmanjuju javnost da Vlada vrši pritisak tako što uvodi restrikcije struje, uskraćuje radna mesta i zagorčava živote građana na severu Kosova".

Bogdanović je poručio građanima da problem sa restrikcijama nema veze sa Vladom Srbije, već da je reč o povećanoj potrošnji i slaboj naplati struje.

On je ukazao da za mnoge probleme za koje se optužuje Vlada Srbije ne treba tražziti odgovornost u Beogradu, već među predstavnicima lokalnih samouprava sa severa Kosova.

Bogdanović je ponovio da je veoma važna saradnja u rešavanju problema sa međunarodnom zajednicom i da je u tom periodu i zahvaljujući tim kontaktima “sprečena samovolja Prištine da pogorša situaciju na severu Kosova”.
XS
SM
MD
LG