Dostupni linkovi

Crnu Goru zahvatila sniježna mećeva


Crnu Goru zahvatila je sniježna mećeva, praćena olujnim vetrom i izuzetno niskim temperaturama što je uzrokovalo nove probleme u saobraćaju i snabdijevanju strujom.

Podgorički aerodrom ponovo je jutros zatvoren za saobraćaj, zbog olujnog vjetra u glavnom gradu Crne Gore.

Zbog pogoršane meteorolške situacije ponovo je zatvoren putni pravac Nikšić-Šavnik-Žabljak, dok su od ranije zatvoreni putevi Mojkovac-Đurđevića Tara-Žabljak i Nikšić-Plužine-Šćepan.

Saobraćaj na putnom pravcu Podgorica-Kolašin-Mojkovac odvija se otežano, a kretanje na toj dionici dozvoljeno je samo putničkim vozilima uz obaveznu zimsku opremu.

U najtežoj situaciji je sjever Crne Gore, koji je praktično u sniježnoj blokadi, a Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku o odlaganju nastave u školama u svim opštinama u tom dijelu države do četvrtka.

Bez struje od sinoć je veći dio Podgorice. Iz Elektroprivrde Crne Gore saopštili su da je potrošnja struje na rekordnom nivou, pa se na potrošače apeluje da racionalno koriste aparate u domaćinstvu.

Snijeg je na Žabljaku već napadao skoro dva metra, dok je visina snežnog pokrivača preko metar u Bijelom Polju, Kolašinu, Mojkovcu, Plavu, Rožajama, Ssavniku i Plužinama. Ništa bolja situacija nije ni u Pljevljima i Beranama gdje je sneg napadao skoro metar.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG