Dostupni linkovi

Osuđeni za ubistvo Đinđića i Pukanića pokušali pobjeći iz zatvora


Član Zemunskog klana Sretko Kalinić, osuđen za ubistvo premijera Srbije Zorana Djindjića i Željko Milovanović, osuđen za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, pokušali su jutros pobjeći iz Okružnog zatvora u Beogradu, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Kalinić i Milovanović su, kako se navodi u saopštenju, u ranim jutarnjim satima pokušali pobjeći tako što su izašli iz ćelija odvalivši vrata, savladali pripadnika službe obezbjeđenja i iskočili kroz prozor u dvorište zatvora.

"Budnošću i brzom intervencijom pripadnika žandarmerije, obojica su odmah uhvaćeni i vraćeni u ćelije", navodi se u saopštenju Uprave.

Svi radnici službe obezbjeđenja koji su radili na bloku gdje su Kalinić i Milovanović bili smješteni, suspendovani su, kako se ističe, i protiv njih će se voditi disciplinski postupak, kao i krivični postupak ako se utvrdi da postoje elementi krivičnog djela.

"Bezbjednost u Okružnom zatvoru u Beogradu je podignuta na viši stepen kako od strane Uprave Okružnog zatvora tako i od strane komande žandarmerije. Situacija u zatvoru je mirna i pod kontrolom", navodi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Utvrđjivanje daljih činjenica, kako se dodaje, preuzeće policija, tužilaštvo i istražni sudija u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija.

Kalinić je pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine u Beogradu.

Milovanović je pred hrvatskim pravosuđem osudjen na 40 godina zatvora zbog ubistva vlasnika hrvatskog "Nacionala" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića.
XS
SM
MD
LG