Dostupni linkovi

Počeli razgovori predstavnika MMF-a i Srbije


Službeni razgovori predstavnika Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počeli su danas plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije.

Razgovori srpskih vlasti s misijom MMF-a, radi postizanja dogovora od značaja za završetak prvog razmatranja rezultata u sprovođenju aktualnog stand-by aranžmana, započeli su 2. februara u Beogradu i trajat će do 9. februara.

Misiju MMF-a u razgovorima predvodi Zuzana Murgasova, a na plenarnom sastanku Srbiju predstavljaju guverner NBS Dejan Šoškić sa viceguvernerima, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, predsjednik Savjeta guvernera Boško Živković.

Kako je ranije saopćeno, tokom posjeta misije bit će razmotreni ostvarivanje ciljeva ekonomskog programa dogovorenog s MMF-om, makroekonomski okvir za 2012. godinu, kao i ispunjenje kriterija izvršenja za decembar 2011. godine.

Posebna pažnja biće usmerena na pitanja izvršenja budžeta za 2012, na provođenje dogovorenih mjera fiskalne politike i na poštovanje utvrđenih fiskalnih pravila.

Tokom dana i premijer Mirko Cvetković razgovarat će sa predstavnicima MMF-a.
XS
SM
MD
LG