Dostupni linkovi

Sanader sutra u USKOK-u zbog pogodovanja tvrtki DIOKI


Bivši hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader danas se, drugi put od izlaska iz Remetinca, došao javiti sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda što je jedna od mjera opreza koje su mu izrečene sredinom decembra kada je pušten na slobodu.

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković pojasnila je da je riječ o uobičajenoj proceduri. Ustvrdila je i da su spremni za sutrašnje davanje iskaza u USKOK-u koji je bivšeg premijera nakon niza korupcijskih afera osumnjičio i za milijunsko pogodovanje tvrtki DIOKI Roberta Ježića.

Kako je na predviđeno ispitivanje prošlog tjedna Sanader došao bez odvjetnika USKOK mu je zaprijetio da će na ročištu 7. februara svakako biti ispitan, čak i ako mu sud pritom bude prisiljen odrediti branitelja po službenoj dužnosti.

Sanaderu se već sudi zbog ratnog profiterstva, odnosno uzimanja provizije od Hypo banke sredinom 90-ih i primanja 10 milijuna eura mita od čelnika MOL-a za prepuštanje upravljačkih prava mađarskoj naftnoj kompaniji u Ini. Uskoro će biti poznat i datum suđenja u slučaju Fimi media pokrenutom zbog "punjenja" HDZ-ovog "crnog fonda" novcem izvučenim iz državnih institucija i poduzeća.
XS
SM
MD
LG