Dostupni linkovi

Obama: Izrael još nije odlučio da napadne Iran


Američki predsednik Barak Obama izjavio je da prema njegovim saznanjima Izrael još nije doneo odluku o eventualnom napadu na nuklearna postrojenja u Iranu.

"Mislim da Izrael još nije doneo odluku" o eventualnom bombardovanju iranskih nuklearnih postrojenja", izjavio je Obama američkoj tv stanici En-Bi-Si.

"Moj prioritet i dalje ostaju SAD. Ali i bezbednost Izraela", rekao je američki predsednik, koji je još jednom ponovio da se zalaže za diplomatsko rešenje spora sa Iranom.

"Bio sam vrlo jasan, učinićemo sve što je u našoj moći da sprečimo Iran da se domogne nuklearnog oružja i da počne trku u naoružanju u tom eksplozivnom regionu", istakao je Obama.

SAD su u petak ponovo izrazile želju da se diplomatskim putem ubedi Teheran da odustane od svog spornog nuklearnog programa i pozvale Izrael da "pruži još vremena sankcijama kako bi dale efekta".

List Vašington post je u četvrtak u uvodniku naveo izjavu američkog ministra odbrane Leona Panete koji je ocenio da postoji "velika verovatnoća" da Izrael na proleće izvrši vojni napad na iranska nuklearna postrojenja.
XS
SM
MD
LG