Dostupni linkovi

Košarkaši Hemofarma nakon 24 sata spašeni iz tunela


Košarkaši Hemofarma spašeni su posle 24 sata iz snežnih nanosa u kojima su bili zaglavljeni i nastavili su do Mostara, ali još uvek nisu stigli u hotel.

Vrščani su još u petak ujutro krenuli na utakmicu ABA lige u Široki Brijeg, ali su se oko 1.30 u subotu zaglavili u tunelu na oko 20 kilometara od Mostara.

Iako je spasilačka ekipa, koju su činili policajci, specijalci i čistači sa buldožerima, krenula po njih još u subotu prepodne, oni su izbavljeni tek posle 24 sata.

Ekipa je do autobusa u kojem su se nalazili igrači Hemofarma zajedno sa stručnim štabom, stigla iz pravca Jablanice i odmah su krenuli da krče put prema Mostaru. Za njima je krenula čitava kolona zarobljenih putnika, uključujući i vršačku ekspediciju. Međutim, zbog ogromnih smetova i zavejanih automobila na koje su usput nailazili, oni su tek oko 8.30 ušli u Mostar i policija ih sprovodi do hotela "Ero", gde će se konačno ugrejati i nešto pojesti.

Meč između Širokog Brijega i Hemofarma zakazan je za 17 časova, ali će tokom prepodneva biti konkretnih informacija oko termina, pošto je velika šansa da će on biti pomeren.

Vrščani su čak 40 sati proveli u autobusu, poslednjih nekoliko sati bez grejanja. Srećom, imali su dovoljno goriva da se zagreju do večeri, pa su u autobus primili i putnike iz automobila koju su se takođe zaglavili u snegu. Tokom popodneva ostali su bez hrane, ali su im meštani iz sela u blizini mesta gde su zaglavljeni doneli vode i hrane pa su im pomogli za neko vreme.
XS
SM
MD
LG